Allt i ett - Mozzarellagratinerad nötfärsragu med potatis och ruccola
25-35
Utan gluten

Allt i ett - Mozzarellagratinerad nötfärsragu med potatis och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker

Potatis

Potatis
400 g

Nötfärsragu

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse

Tillbehör

Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Morot
2 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 648 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Skär potatis i centimeter-tjocka skivor och koka den ca 15 min.
  3. Nötfärsragu: Hacka schalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och lök ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Rör ner krossade tomater, vatten, socker och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 8 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Blanda nötfärsragu med avhälld potatis i en smord ugnsform. Toppa med riven mozzarella. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten fått fin färg.
  6. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas.
  7. Servera mozzarellagratinerad nötfärsragu med ruccola och morotsstavar.