Fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    • neutral olja
    • bakplåtspapper

    Fläskfärsbiffar

    Fläskfärs
    250 g
    Malen ingefära
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vitlök
    1 klyfta
    Vatten
    2 msk
    Neutral olja

    Paprika- och korianderris

    Basmatiris
    125 g
    Röd paprika
    1 st
    Rödlök
    1 st
    Koriander
    20 g
    Neutral olja
    Salt
    1 krm

    Sötpotatiskräm

    Sötpotatis
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Lime
    1 st
    Röd chili
    1 st
    Salt
    Näringsvärde per portion
    • Energi 712 kcal
    • Fett 28 g
    • Kolhydrater 87 g
    • Protein 29 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    För en mildare smak, skär bort de vita hinnorna och kärnorna i chilin.

    1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
    2. Förberedelse sötpotatiskräm: Halvera sötpotatis och lägg med snittsidan ned på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 25 min, tills den är helt mjuk. 
    3. Fläskfärsbiffar: Lägg fläskfärs i en bunke och blanda ner malen ingefära, salt, nymald svartpeppar, pressad vitlök och vatten. Blanda väl och forma till 4 biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    4. Paprika- och korianderris: Tärna röd paprika. Finhacka rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs paprikan och löken ca 2 min. Krydda med salt. Blanda det kokta basmatiriset med grönsakerna. Grovhacka koriander och blanda ner i grönsaksriset vid servering.
    5. Sötpotatiskräm: Dra av skinnet från sötpotatisen och lägg sötpotatisen i en mixerbunke. Tvätta lime. Finriv skalet och pressa saften från limen. Skiva chili. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak (se tips!). Lägg limeskal, limesaft och chili i mixerbunken. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt.
    6. Servera fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris.