Spaghetti med bacon, tomat, chili och pecorino
20-30
Lägre pris
Laktosfri

Spaghetti med bacon, tomat, chili och pecorino

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • pastavatten
  • svartpeppar

Pasta

Spaghetti (Vete)
200 g

Tomat- och baconsås

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Pastavatten
½ dl
Pecorino (Mjölk)
1 förp
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
  2. Förberedelse tomat- och baconsås: Finhacka gul lök och vitlök.
  3. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Tomat- och baconsås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek tärnat bacon tills den börjar få fin färg, ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, chili flakes och vatten från pastakoket (ca ½ dl). Låt sjuda ca 3 min.
  5. Häll av pastan. Lägg tillbaka den kokta pastan i kastrullen och blanda ner tomat- och baconsås och häften av den rivna pecorinon, låt koka ihop ca ½ min.
  6. Servera tomat- och baconpasta toppad med resten av den rivna pecorinon och lite nymald svartpeppar.