Färdiga chicken nuggets med ris, plockgrönsaker, sweet chilisås och vitlöksdipp
15-20

Färdiga chicken nuggets med ris, plockgrönsaker, sweet chilisås och vitlöksdipp

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Basmatiris

Basmatiris
125 g

Plockgrönsaker

Snackgurka
1 st
Morot
2 st
Cocktailtomater
250 g

Vitlöksdipp

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ krm

Sweet chilisås

Sweet chilisås
1 förp

Chicken nuggets

Neutral olja
½ msk
Chicken nuggets (Selleri, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 704 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Plockgrönsaker: Skär snackgurka och morot i stavar. Lägg upp gurka, morot och cocktailtomater på ett fat. 
  3. Vitlöksdipp: Blanda matyoghurt, persillade och salt i en skål. 
  4. Sweet chilisås: Lägg sweet chilisås i en skål.
  5. Chicken nuggets: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chicken nuggets ca 2 min per sida, tills gyllene.
  6. Servera chicken nuggets med nykokt basmatiris, plockgrönsaker, vitlöksdipp och sweet chilisås.