Tagliatelle med krämig laxsås

ViktVäktarna

9
Points®värde per portion

Tagliatelle med krämig laxsås

4.25 (256)
Under 30 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Curry
1 tsk
Flytande margarin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad dragon
1 tsk
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
125 g
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Tärna röd paprika smått och finhacka gul lök. Skär laxfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm.
Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs curry, röd paprika och lök ca 2 min på medelvärme. 
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
 Rör ner tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och smulad torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner minifraiche och laxbitarna, sjud på svag värme under lock tills fisken är klar ca 5 min. Späd med lite av det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig laxsås med tagliatelle.
Smaklig måltid!