Chorizo- och böntaco med pico de gallo
Laktosfri

Chorizo- och böntaco med pico de gallo

4.18 (92)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Svarta bönor
1 förp
Olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Chorizofärs
200 g
(Svaveldioxid)
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Isbergssallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 582 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs svarta bönor och spiskummin ca 1 min. Tillsätt tomatpuré vatten, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills vattnet kokat in.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 5 min, tills den är krispig.
Finhacka rödlök och tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över saften från limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla isberssallad och lägg upp i en skål. Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd några sekunder per sida.
Servera varma tortillabröd fyllda med bönröra, chorizo, pico de gallo och strimlad isbergssallad.
Smaklig måltid!