Laktosfri
Chorizo- och böntaco med pico de gallo
4.18 (92)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Svarta bönor
1 förp
Olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Chorizofärs
200 g
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Isbergssallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 582 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs svarta bönor och spiskummin ca 1 min. Tillsätt tomatpuré vatten, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills vattnet kokat in.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 5 min, tills den är krispig.
Finhacka rödlök och tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över saften från limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla isberssallad och lägg upp i en skål. Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd några sekunder per sida.
Servera varma tortillabröd fyllda med bönröra, chorizo, pico de gallo och strimlad isbergssallad.
Smaklig måltid!