Chorizo- och böntaco med pico de gallo
20-30
Laktosfri

Chorizo- och böntaco med pico de gallo

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Bönröra

Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Chorizo

Neutral olja
Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g

Pico de gallo

Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar

Till servering

Isbergssallad
½ st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 582 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Bönröra: Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs svarta bönor och spiskummin ca 1 min. Tillsätt tomatpuré vatten, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills vattnet kokat in.
  2. Chorizo: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 5 min, tills den är krispig.
  3. Pico de gallo: Finhacka rödlök och tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över saften från limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Till servering: Finstrimla isberssallad och lägg upp i en skål. Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd några sekunder per sida.
  5. Servera varma tortillabröd fyllda med bönröra, chorizo, pico de gallo och strimlad isbergssallad.