Utan gluten
Fläskmedaljonger med grekisk zucchinisallad och vitlökssås
4.11 (159)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
65 g
Snackoliver
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 583 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, torkad rosmarin, lite salt och nymald svartpeppar.
Skär zucchini i grova bitar och klyfta röd paprika. Lägg allt på plåten bredvid potatisen. Blanda med olivolja, pressad vitlök, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Dela citronen och lägg halva på plåten (klyfta den andra halvan och spara till servering). Rosta allt i övre delen av ugnen ca 20 min.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar i en liten skål.
Pressa den ugnsbakade citronen över de rostade grönsakerna och lägg upp allt på ett fat. Toppa med snacksoliver och mixsallad. Servera till nystekta fläskmedaljonger, potatis, citronklyfta och vitlökssås.
Smaklig måltid!