Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- neutral olja
- svartpeppar
Limesås
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Asiatisk gurksallad
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Socker
½ tsk
Salt
Vitlök
½ klyfta
Neutral olja
1 tsk
Svartpeppar
Sesamstekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 685 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Limesås: Skölj limen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och pressad vitlök.
- Asiatisk gurksallad: Halvera gurka på längden. Skär tjocka skivor på snedden. Finhacka bananschalottenlök. Skiva röd chili tunt. Grovhacka koriander. Lägg gurka, lök och chili efter smak i en skål. Blanda ner socker, lite salt, pressad saft från hela den använda limen, pressad vitlök, neutral olja och nymald svartpeppar. Vänd ner koriander vid servering.
- Sesamstekt lax: Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Vänd fisken i sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 5 min, vänd fisken efter halva tiden.
- Servera sesamstekt lax med asiatisk gurksallad, limesås och jasminris.