Nachogratäng med majs, mozzarella och grönsaksstavar
Utan gluten

Nachogratäng med majs, mozzarella och grönsaksstavar

3.78 (180)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Olja
Blandfärs
250 g
Three spices
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Tomatsalsa
1 förp
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nachochips
25 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 843 kcal
  • Fett: 42 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek blandfärs ca 4 min. Tillsätt three spices, majsstärkelse, tomatsalsa och vatten. Låt koka upp. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
Riv mozzarella i mindre bitar. Häll den stekta tacofärsen i en smord ugnsform (ca 15x20cm). Fördela mozzarella och nachochips över. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills osten smält.
Skala morot. Skär morot och snackgurka i stavar. 
Servera nachogratäng med nykokt ris och grönsaksstavar. 
Smaklig måltid!