Nachogratäng med majs, mozzarella och grönsaksstavar
20-30
Utan gluten

Nachogratäng med majs, mozzarella och grönsaksstavar

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Nachogratäng

Neutral olja
Blandfärs
250 g
Three spices
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Tomatsalsa
1 förp
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nachochips
25 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp

Till servering

Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Snackgurka
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 843 kcal
  • Fett 42 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Nachogratäng: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek blandfärs ca 4 min. Tillsätt three spices, majsstärkelse, tomatsalsa och vatten. Låt koka upp. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Riv mozzarella i mindre bitar. Häll den stekta tacofärsen i en smord ugnsform (ca 15x20cm). Fördela mozzarella och nachochips över. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills osten smält.
  5. Skala morot. Skär morot och snackgurka i stavar. 
  6. Servera nachogratäng med nykokt ris och grönsaksstavar.