Laktosfri
Värmande kycklingsoppa med dragonaioli och surdegsbröd
3.78 (110)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- svartpeppar
Morot
3 st
Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Curry
2 tsk
Vatten
7 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ tsk
Salt
½ krm
Surdegspavé
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och skär morötter i sneda slantar. Tärna bakpotatis och grovhacka gul lök. Skär kycklingfilè i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt.
Tillaga surdegspavè enligt tidsangivelse på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs potatis, morot, gul lök och pressad vitlök ca 2 min. Blanda ner tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad dragon, curry, vatten och kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt kycklingen, låt allt sjuda ca 15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon och salt i en liten skål.
Servera kycklingsoppa med surdegsbröd och en klick dragonaioli.
Smaklig måltid!