Värmande kycklingsoppa med dragonaioli och surdegsbröd
20-30
Laktosfri

Värmande kycklingsoppa med dragonaioli och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • svartpeppar

Kycklingsoppa

Morot
3 st
Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Curry
2 tsk
Vatten
7 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar

Dragonaioli

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ tsk
Salt
½ krm

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 721 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Förberedelse kycklingsoppa: Skala och skär morötter i sneda slantar. Tärna bakpotatis och grovhacka gul lök. Skär kycklingfilè i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt.
  3. Tillaga surdegspavè enligt tidsangivelse på förpackningen.
  4. Kycklingsoppa: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs potatis, morot, gul lök och pressad vitlök ca 2 min. Blanda ner tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad dragon, curry, vatten och kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt kycklingen, låt allt sjuda ca 15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Dragonaioli: Blanda ihop majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon och salt i en liten skål.
  6. Servera kycklingsoppa med surdegsbröd och en klick dragonaioli.