Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör
35-45
Laktosfri

Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • socker

Lökrostad potatis

Potatis
400 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Timjansmör

Smör (Mjölk)
20 g
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ krm

Biff à la Lindström

Kokt rödbeta
⅓ förp
Kapris
½ burk
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)

Balsamicokokta rödbetor

Vetemjöl (Vete)
1 ½ tsk
Balsamvinäger
3 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta
½ förp
Babyspenat
30 g

Till servering

Kapris
½ burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 678 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3. 
  2. Lökrostad potatis: Klyfta potatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min.
  3. Timjansmör: Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
  4. Biff à la Lindström: Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
  5. Balsamicokokta rödbetor: Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och kycklingbuljong, låt sjuda ca 2 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
  6. Servera biff à la Lindström med rostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.