Gräddig nötfärsgryta med champinjoner och rödbetor
15-20

Gräddig nötfärsgryta med champinjoner och rödbetor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • vetemjöl
  • vatten
  • svartpeppar

Gräddig nötfärsgryta

Champinjoner
125 g
Rödlök
1 st
Smör (Mjölk)
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Svartpeppar

Rödbetor

Kokt rödbeta
1 förp
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt

Till servering

Småpotatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 607 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Gräddig nötfärsgryta: Dela champinjoner och strimla rödlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn svampen ca 2 min. Tillsätt nötfärs, löken och salt, stek ytterligare ca 5 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten, vispgrädde och kinesisk soja. Koka ca 8 min. Tillsätt persillade och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Rödbetor: Dela rödbetor i mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme och tillsätt rödbetor. Låt rödbetorna bli varma, smaka av med lite salt.
  4. Servera gräddig nötfärsgryta med rödbetor och kokt potatis.