Kycklingfilé med brynt smör- och morotscrème, rostade rotfrukter och dragonsky
30-40
0,5 kg CO2e
Laktosfri

Kycklingfilé med brynt smör- och morotscrème, rostade rotfrukter och dragonsky

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • socker
  • vatten

Rostade rotfrukter

Potatis
400 g
Morötter
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g

Brynt smör- & morotscrème

Smör (Mjölk)
25 g
Morötter
100 g
Salt
½ krm

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)

Dragonsky

Vetemjöl (Vete)
½ msk
Torkad dragon
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Socker
¾ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 505 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Halvera potatis. Skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Klyfta rödlök och blanda med de rostade rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 10 min.
  3. Brynt smör till morotscrèmen: Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart.
  4. Brynt morotscrème: Skär morötter i mindre bitar. Koka mjuka i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt det brynta smöret och salt. Mixa helt slät med stavmixer.
  5. Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Stek kycklingen ca 2 min per sida i en stekpanna med lite smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till skysåsen.
  6. Dragonsky: Tillsätt eventuellt lite extra smör till stekpannan. Vispa ner vetemjöl, torkad dragon, balsamvinäger, socker, kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
  7. Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera till kycklingfilé, dragonsky och brynt smör- och morotscrème.