Kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål
35-45
0,6 kg CO2e
Laktosfri

Kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • äggula

Potatispuré

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
¼ dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Kalkonwallenbergare

Ströbröd (Vete)
¾ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
3 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör (Mjölk)
Ströbröd (Vete)
¼ förp

Dillstekt kål

Bananschalottenlök
1 st
Vitkål
300 g
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 721 kcal
  • Fett 36 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Kalkonwallenbergare: Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs. Häll upp mer ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbrödet. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta (innertemp 72°C).
  4. Dillslungad kål: Finhacka bananschalottenlök. Skär vitkål i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek kålen ca 2 min. Tillsätt lök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Finhacka dill och vänd ner i kålen.
  5. Servera kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål.