Asiatisk regnbågsbowl med frasig majspanerad kyckling och sojamajonnäs
30-40
Laktosfri

Asiatisk regnbågsbowl med frasig majspanerad kyckling och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • ägg
  • neutral olja

Basmatiris

Vatten
2 ¾ dl
Salt
1 krm
Basmatiris
125 g
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk

Regnbågsgrönsaker

Snackgurka
1 st
Morot
1 st
Majs
1 förp
Rödkål
300 g
Lime
1 st

Frasig kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Vetemjöl (Vete)
Majspanering
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja (Ägg)
Näringsvärde per portion
  • Energi 877 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Smaksätt den strimlade rödkålen med pressad saft från ½ lime och 1 ½ msk japansk soja!

  1. Basmatiris: Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Tillsätt basmatiris och sänk värmen. Koka under lock ca 10 min. Om ni vill få en "sushismak" på riset, blanda ihop socker och vitvinsvinäger i en liten skål. Blanda ner vinägerblandningen i det färdigkokta riset strax innan servering.
  2. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
  3. Grönsaker: Skär gurka i små tärningar. Skala och grovriv morot. Häll av majs. Strimla rödkål så tunt som möjligt med en vass kniv eller mandolin (men akta fingrarna!). Vill ni få lite smak på rödkålen, se tips! Klyfta lime.
  4. Frasig kyckling: Dela kycklingfilé på längden och krydda med salt. Fördela vetemjöl och panering på två separata tallrikar. Vispa upp ägg på ytterligare en tallrik. Panera kycklingen i först vetemjöl, sedan ägg och sist majspanering.
  5. Frasig kyckling: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Lägg ris i botten på 2 tallrikar. Lägg ut grönsakerna i rader ovanpå riset så att det bildar en regnbåge. Morot överst, sedan majs, gurka och rödkål. Servera med frasig kyckling, sojamajonnäs och limeklyfta.