Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
Topping
Gul paprika
½ st
Tomat
1 st
Champinjoner
125 g
Snackoliver
½ förp
Kokt skinka
120 g
Torkad oregano
Trollhår
Morot
2 st
Pizza
Pizzabotten (Vete)
2 st
Pizzasås
½-1 förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Bakplåtspapper
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 773 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 100 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Skär gul paprika, tomat och champinjon i skivor. Dela kokt skinka. Grovriv mozzarella.
- Trollhår: Skala morötter. Grovriv eller hyvla tunna remsor med hjälp av en potatisskalare.
- Pizza: Lägg pizzabottnarna på köksbänken och fördela pizzasås över bottnarna. Strö över riven mozzarella.
- Troll: Alla gör sin egna pizza med vad man önskar, paprika, tomat, champinjon, snacksoliver och skinka.
- Tillaga pizzorna på två ugnsplåtar med bakplåtspapper i ugnen, ca 8 min. Eller tills pizzorna har fått fin färg. Byt gärna plats på plåtarna efter halva tiden.
- Toppa nygräddade pizzor med torkad oregano. Servera toppad med trollhår.