Lekfullt
Dinosaurieburgare i en grönsaksskog med nachochips och lavadipp
Rätten saknar betyg
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Hamburgerbröd
2 st
Nachochips
50 g
Snackgurka
½ st
Hamburgerost
¼ förp
Tomat
1 st
Broccoli
1 st
Snackgurka
½ st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 715 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda tomatsalsa och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite salt och nymlad svartpeppar.
Skär ett snitt längst ovan sidan på brödet och tryck ner nachochips (som en dinosaurierygg). Lägg lite lava dipp på bottenbrödet. Skär gurkan i 2 stavar och gör ett snitt på ovansidan varje gurkstav. Tryck ner nachchips (som en dinosauriesvans).
Skär taggiga kanter på hamburgerosten. Skiva tomat tunt.
Skär broccoli i buketter och koka mjuka i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurka i stavar. Ställ broccoli och gurka upp som en skog.
Blanda nötfärs med salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek burgarna ca 3 min per sida, tills helt genomstekta (innertemp 72°C).
Fyll dino kropp med dino burgare och dino fyllning. Servera dinosaurieburgaren i grönsaksskogen med resten av nachochipsen och lava dippen.
Smaklig måltid!