Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser, couscous och mynta
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Couscous
Couscous (Vete)
1 dl
Vatten
2 ½ dl
Nötfärsgryta
Morötter
300 g
Gul lök
½ st
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
20 g
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Till servering
Mynta
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och häll över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Förberedelser: Skala och skär morötter i sneda skivor. Klyfta gul lök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar.
- Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
- Rör ner aprikoser, tomatpuré, vitvinsvinäger, chili flakes, kinesisk soja, vatten och köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Till servering: Servera nötfärsgrytan med couscous. Toppa med mynta!