Laktosfri
Dragonstekt fläskkotlett i skysås med vitlökssmör, potatis och tomatsallad
4.17 (559)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Rumstempererat smör
- salt
- svartpeppar
- smör
- olivolja
- vetemjöl
- vatten
- balsamvinäger
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Rumstempererat smör
25 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Balsamvinäger
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 527 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 43 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Dela potatisen i mindre bitar för kortare tillagningstid!
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
Blanda rumstempererat smör, pressad vitlök och salt i en bunke.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta upp kotletterna ur pannan.
Pudra vetemjöl över stekpannan. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong och balsamvinäger. Låt puttra ca 4 min. Lägg tillbaka kotletterna och låt allt bli varmt.
Halvera cocktailtomater. Finhacka rödlök. Grovhacka ruccola. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera fläskkotlett i skysås med en klick vitlökssmör, nykokt potatis och tomatsallad.
Smaklig måltid!