Dragonstekt fläskkotlett i skysås med vitlökssmör, potatis och tomatsallad
Laktosfri

Dragonstekt fläskkotlett i skysås med vitlökssmör, potatis och tomatsallad

4.17 (559)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Rumstempererat smör
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olivolja
  • vetemjöl
  • vatten
  • balsamvinäger
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Rumstempererat smör
25 g
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Balsamvinäger
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 527 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Dela potatisen i mindre bitar för kortare tillagningstid!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
Blanda rumstempererat smör, pressad vitlök och salt i en bunke. 
 Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta upp kotletterna ur pannan.
Pudra vetemjöl över stekpannan. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong och balsamvinäger. Låt puttra ca 4 min. Lägg tillbaka kotletterna och låt allt bli varmt.
Halvera cocktailtomater. Finhacka rödlök. Grovhacka ruccola. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera fläskkotlett i skysås med en klick vitlökssmör, nykokt potatis och tomatsallad.
Smaklig måltid!