15-20
Utan gluten
Kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kycklinglår med örttäcke
Kycklinglår
1 förp
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Tzatziki
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomatsallad
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Kycklinglår med örttäcke: Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82°C).
- Tzatziki: Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad.