Kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad
15-20
Utan gluten

Kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st

Kycklinglår med örttäcke

Kycklinglår
1 förp
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk

Tzatziki

Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Kycklinglår med örttäcke: Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82°C).
  4. Tzatziki: Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad.