Utan gluten
Kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad
3.43 (92)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kycklinglår
1 förp
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 619 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 44 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82°C).
Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera cocktailtomater. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad.
Smaklig måltid!