Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja
3.98 (449)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Chipotlekrydda
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
30 ml
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Olja
2 tsk
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Imat
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 622 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Blanda chipotlekrydda, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden så den täcks runt om. Låt stå till steg 5.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananshalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en katrull och stek lök och vitök på låg värme ca 3 min. Tillsätt allt citronskal, pressad citronsaft (ca 1/2 msk), imat, smulad grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet).
När pastan kokar, lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet.
Grovhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med chipotlemarinerad ostronskivling och persilja.
Smaklig måltid!