Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
Ugnsrostade rotfrukter
Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Salsicciabiffar
Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Salt
½ krm
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Olivolja
Ranchsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
Salt
1 krm
Till servering
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 603 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade rotfrukter: Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg morot, palsternacka och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Salsicciabiffar: Blanda ströbröd, mjölk, salt och salsicciafärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Ranchsås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner pressad vitlök, 1 tsk örtmix och salt.
- Servera salsicciabiffar med ugnsrostade rotfrukter, ranchsås och mixsallad (se tips!).