Köfte med tomatbulgur och rostad paprikasås
20-30
Laktosfri

Köfte med tomatbulgur och rostad paprikasås

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • svartpeppar

Bulgur

Bulgur (Vete)
125 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
3 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse

Köfte

Rödlök
½ st
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Ströbröd (Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Olivolja

Paprikasås

Röd paprika
2 st
Rödlök
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ krm
Salt
Svartpeppar

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 646 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser till paprikasåsen: Klyfta röd paprika och rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över ½ msk olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
  3. Bulgur: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs pressad vitlök och tomatpuré ca 3 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt bulgur och sjud i ca 12 min.
  4. Köfte: Grovriv rödlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, salt, spiskummin, paprikapulver, ströbröd, tomatpuré och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köfte ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Paprikasås: Lägg rostad paprika och lök i en mixerbunke. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger, flytande honung, pressad vitlök och chili flakes. Mixa till en sås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera köfte med tomatbulgur, paprikasås och mixsallad.