Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- socker
- svartpeppar
Bulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
3 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Köfte
Rödlök
½ st
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Ströbröd (Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Olivolja
Paprikasås
Röd paprika
2 st
Rödlök
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ krm
Salt
Svartpeppar
Till servering
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 587 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser till paprikasåsen: Klyfta röd paprika och rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över ½ msk olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Bulgur: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs pressad vitlök och tomatpuré ca 3 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt bulgur och sjud i ca 12 min.
- Köfte: Grovriv rödlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, salt, spiskummin, paprikapulver, ströbröd, tomatpuré och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köfte ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Paprikasås: Lägg rostad paprika och lök i en mixerbunke. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger, flytande honung, pressad vitlök och chili flakes. Mixa till en sås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera köfte med tomatbulgur, paprikasås och mixsallad.