Gräddig spaghetti med champinjoner och marinerad fläskkotlett
4.12 (111)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Fläskkotlett
300 g
Mild senap
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
2 tsk
Salt
2 krm
Olivolja
Champinjoner
125 g
Olivolja
Smör
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
2 dl
Kinesisk soja
½ msk
Kycklingbuljong
½ påse
Spaghetti
200 g
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 783 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skiva skogschampinjoner. Strimla fläskkotlett.
Lägg strimlad fläskkotlett i en bunke. Blanda med mild senap, pressad vitlök, torkad dragon och salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 5 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjoner ca 4 min. Tillsätt smör och pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget), kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Lägg tillbaka köttet i pannan och sjud ytterligare ca 2 min, tills det är helt genomstekt.
Blanda fläskkotlett och gräddsås med nykokta pasta. Servera med cocktailtomater och salladsmix!
Smaklig måltid!