Gräddig spaghetti med champinjoner och marinerad fläskkotlett
20-30

Gräddig spaghetti med champinjoner och marinerad fläskkotlett

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk

Marinerad fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Mild senap (Senap)
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
2 tsk
Salt
2 krm
Olivolja

Gräddsås

Champinjoner
125 g
Olivolja
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Kycklingbuljong
½ påse

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 780 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Skiva skogschampinjoner. Strimla fläskkotlett.
  3. Marinerad fläskkotlett: Lägg strimlad fläskkotlett i en bunke. Blanda med mild senap, pressad vitlök, torkad dragon och salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 5 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  5. Gräddsås: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjoner ca 4 min. Tillsätt smör och pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget), kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Lägg tillbaka köttet i pannan och sjud ytterligare ca 2 min, tills det är helt genomstekt.
  6. Blanda fläskkotlett och gräddsås med nykokta pasta. Servera med cocktailtomater och salladsmix!