Färsbiffar med gremolatatyoghurt
fetaost och rödbetorRätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- ägg
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- balsamvinäger
Bulgur
125 g
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Olivolja
Rödbetor
1 förp
Balsamvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Fetaost
50 g
Bladpersilja
10 g
Bladpersilja
10 g
Vitlök
½ klyfta
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 720 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bladpersilja och vitlök. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda allt direkt på skärbrädan eller blanda ihop i en skål. Bred ut matyoghurt på en tallrik. Strö persiljeblandningen över yoghurten. Avsluta med att ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär kokta rödbetor i små klyftor. Lägg i en skål och blanda med balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och toppa med bladpersilja.
Klyfta den använda citronen. Servera färsbiffar med bulgur, gremolatayoghurt, rödbets- och fetaostsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!