Nudelwok med grönsaker, stekt ägg och jordnötter
20-30
Lägre pris
Laktosfri
Vegetariskt

Nudelwok med grönsaker, stekt ägg och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt

Dressing

Japansk soja (Sojabönor)
2 förp
Neutral olja
1 tsk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Malen ingefära
1 tsk

Stekt ägg

Ägg (Ägg)
4 st
Neutral olja

Wok

Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
Salt

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 613 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla röd paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
  2. Dressing: Häll japansk soja i en liten skål. Blanda med neutral olja, socker, vitvinsvinäger, vatten och malen ingefära.
  3. Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek ägg ca 3 min på medelvärme. Låt gärna gulan vara lite lös. Lägg över på ett fat.
  4. Wok: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och paprika på hög värme ca 3 min. Häll ner hälften av dressingen, fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
  5. Rör ner nudlar och resten av dressingen i woken. Servera toppad med hackade jordnötter och stekt ägg.