Pizzatroll med tomat, mozzarella och skinka
20-30

Pizzatroll med tomat, mozzarella och skinka

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper

Topping

Gul paprika
½ st
Tomat
1 st
Champinjoner
125 g
Snackoliver
½ förp
Kokt skinka
120 g
Torkad oregano

Trollhår

Morot
2 st

Pizza

Pizzabotten (Vete)
2 st
Pizzasås
½-1 förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Bakplåtspapper
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 773 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 100 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skär gul paprika, tomat och champinjon i skivor. Dela kokt skinka. Grovriv mozzarella.
  3. Trollhår: Skala morötter. Grovriv eller hyvla tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. 
  4. Pizza: Lägg pizzabottnarna på köksbänken och fördela pizzasås över bottnarna. Strö över riven mozzarella.  
  5. Troll: Alla gör sin egna pizza med vad man önskar, paprika, tomat, champinjon, snacksoliver och skinka. 
  6. Tillaga pizzorna på två ugnsplåtar med bakplåtspapper i ugnen, ca 8 min. Eller tills pizzorna har fått fin färg. Byt gärna plats på plåtarna efter halva tiden.
  7. Toppa nygräddade pizzor med torkad oregano. Servera toppad med trollhår.