Allt på en plåt med hasselbackspotatis, blomkål, kikärtor och vitlökssås
Laktosfri
Vegan

Allt på en plåt med hasselbackspotatis, blomkål, kikärtor och vitlökssås

Nytt recept
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Salt
1 krm
Blomkål
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Rökt chilimix
½-1 förp
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
553 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd en skålad träslev där du lägger i potatisen för att skära. Då skär du inte helt igenom! Det går även lika bra att servera potatisarna som de är!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär flera snitt i varje potatis, nästan helt igenom (se tips!). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olivolja och strö över ströbröd och salt på potatisarna.
 Dela blomkål i mindre bitar. Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en bunke och blanda med blomkål, olivolja, salt och rökt chilikrydda. Fördela över plåten med potatis. 
Sätt in plåten med grönsaker och potatis mitt i ugnen. Tillaga ca 25 min, tills potatisen blivit klar.
Lägg imat fraiche i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nyamald svartpeppar. 
Servera grönsaksplåten med vitlöksås och ajvar. Toppa med bladpersilja. 
Smaklig måltid!