Laktosfri
Vegan
Allt på en plåt med hasselbackspotatis, blomkål, kikärtor och vitlökssås
Nytt recept
Under 50 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Ströbröd
½ förp
Salt
1 krm
Blomkål
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Rökt chilimix
½-1 förp
Imat fraiche
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 553 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd en skålad träslev där du lägger i potatisen för att skära. Då skär du inte helt igenom! Det går även lika bra att servera potatisarna som de är!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär flera snitt i varje potatis, nästan helt igenom (se tips!). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olivolja och strö över ströbröd och salt på potatisarna.
Dela blomkål i mindre bitar. Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en bunke och blanda med blomkål, olivolja, salt och rökt chilikrydda. Fördela över plåten med potatis.
Sätt in plåten med grönsaker och potatis mitt i ugnen. Tillaga ca 25 min, tills potatisen blivit klar.
Lägg imat fraiche i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nyamald svartpeppar.
Servera grönsaksplåten med vitlöksås och ajvar. Toppa med bladpersilja.
Smaklig måltid!