Mild kalkoncurry med äpple och basmatiris

ViktVäktarna

Utan gluten
16
Points®värde per portion

Mild kalkoncurry med äpple och basmatiris

3.6 (143)
Under 30 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Rött äpple
1 st
Olja
½+½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Curry
1-2 förp
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Finhacka gul lök och tärna rött äpple.
 Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och fräs gul lök med tomatpuré och curry (efter egen smak) ca 1 min.
Tillsätt ½ tsk neutral olja till stekpannan och fräs kalkonfärsen ca 4 min, tills den blir smulig. Tillsätt pressad vitlök och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Rör ner hälften av äppeltärningarna (spar resten till servering), krossade tomater och vatten till stekpannan. Koka upp och sjud ca 10 min. 
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda ner matyoghurt i stekpannan, låt allt bli varmt ca 1 min och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera mild kalkoncurry med nykokt ris. Toppa med resten av äppeltärningarna och koriander.
Smaklig måltid!