ViktVäktarna
10
Points®värde per portion
Grekisk kyckling med citronrisoni, oliver och tzatziki
4.1 (478)
Under 30 min
11 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Rödvinsvinäger
- salt
- olja
- svartpeppar
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Risoni
1 dl
Citron
½ st
Snackoliver
½ förp
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla röd paprika och rödlök. Dela kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv hälften av gurkan, pressa ur vätska och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök och rödvinsvinäger. Smaka av med lite salt. Skär resten av gurkan i tärningar. Servera gurkan separat eller blanda ner den i risonin.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om ca 5 min, krydda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt röd paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ihop avhälld risoni med citronskal och lite pressad citronsaft efter smak, klyfta resten.
Servera grekisk kyckling med grönsaker, citronrisoni, snacksoliver, tzatziki och citronklyfta.
Smaklig måltid!