Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto
15-20
Laktosfri
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Hasselnöt- och bönpesto

Citron
1 st
Små vita bönor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Babyspenat
15 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
½ förp
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Salt
Svartpeppar

Till servering

Haricots verts
1 förp
Zucchini
1 st
Linguine (Vete)
125 g
Olivolja
1 tsk
Babyspenat
15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj vita bönor. Ansa haricots verts.
  3. Hasselnöt- och bönpesto: Lägg bönor, pressad vitlök, babyspenat, basilika creme, rivet citronskal och hasselnötter i en matberedare (eller använd en stavmixer). Mixa till en grov röra. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft.
  4. Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare. Strimla det som inte går att hyla tunt. 
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts koka med pastan när det återstår 1 min av koktiden. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan. Häll tillbaka pastan och haricots verts i kastrullen. 
  6. Hetta upp olivolja i rymlig stekpanna. Fräs zucchini ca 3 min på hög värme. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Blanda ner bönpeston i pastakastrullen och späd med det sparade pastavattnet, lite i taget, och rör om så att det blir krämigt. Rör ner zucchini och babyspenat. Servera direkt!