Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser, couscous och mynta
30-40
Laktosfri
13
Points®värde per portion

Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser, couscous och mynta

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • köttbuljong

Couscous

Couscous (Vete)
1 dl
Vatten
2 ½ dl

Nötfärsgryta

Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
20 g
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ tärning

Till servering

Mynta
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och häll över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  2. Förberedelser: Skala och skär morötter i sneda skivor. Tärna bananschalottenlök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar.
  3. Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 
  4. Rör ner aprikoser, tomatpuré, vitvinsvinäger, chili flakes, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  5. Till servering: Servera nötfärsgrytan med couscous. Toppa med mynta!