ViktVäktarna
Laktosfri
Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser, couscous och mynta
3.89 (370)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Köttbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Couscous
1 dl
Vatten
2 ½ dl
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Torkade aprikoser
20 g
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 502 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och häll över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Tärna bananschalottenlök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner aprikoser, tomatpuré, vitvinsvinäger, chili flakes, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Servera nötfärsgrytan med couscous. Toppa med mynta!
Smaklig måltid!