Indisk kyckling- och bulgurpanna med mangoyoghurt

ViktVäktarna

9
Points®värde per portion

Indisk kyckling- och bulgurpanna med mangoyoghurt

4.1 (71)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Bulgur
1 dl
(Vete)
Olivolja
½ tsk
Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Garam masala
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan och blanda ner olivolja.
Hacka schalottenlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek lök och kyckling ca 3 min. Blanda ner spiskummin, garam masala och chili flakes (efter egen smak). Stek allt under omrörning ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera cocktailtomater.
Blanda ner bulgur och cocktailtomater i grytan. Låt allt bli varmt.
 Blanda matyoghurt och mango chutney i en skål.
Servera indisk kyckling- och bulgurpanna med yoghurtsås. 
Smaklig måltid!