Indonesisk kycklinggratäng med broccoli och basmatiris

ViktVäktarna

Utan gluten
11
Points®värde per portion

Indonesisk kycklinggratäng med broccoli och basmatiris

4.04 (826)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • sambal oelek
Grön paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Mango chutney
1 burk
Basmatiris
1 dl
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Strimla grön paprika och schalottenlök. Skär varje kycklingfilé i 3 jämnstora bitar.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs kycklingbitarna ca 3 min runtom, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt grön paprika och schalottenlök, fräs ytterligare ca 2 min. Lägg över i en ugnsform. 
Häll Milda mat i en skål. Vispa ner pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över ugnsformen med kycklingen.
Ställ in ugnsformen mitt i ugnen och tillaga ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs broccoli ca 3 min och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera indonesisk kycklinggratäng med broccoli och basmatiris. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!