Pannoumi stroganoff med basmatiris och mixsallad
20-30
Utan gluten
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Pannoumi stroganoff med basmatiris och mixsallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Basmatiris
1 dl
Mixsallad
30 g

Pannoumi stroganoff

Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Gul lök
1 st
Morötter
150 g
Röda linser, (190 g)
½ förp
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Förberedelser: Skär pannoumi i stavar. Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot. Häll av och skölj röda linser.
  3. Pannoumi stroganoff: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek pannoumistavarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
  4. Hetta upp den använda stekpannan och fräs gul lök och morot ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min.
  5. Häll på Milda mat, krossade tomater och smulad grönsaksbuljong. Rör ner avrunna linser och låt puttra några minuter.   
  6. Vänd ner pannoumistavarna och smaka av med dijonsenap, balsamvinäger, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar, men rör inte för mycket.  
  7. Servering: Servera pannoumi stroganoff med basmatiris och mixsallad.