ViktVäktarna
Utan gluten
Vegetariskt
Pannoumi stroganoff med basmatiris och mixsallad
3.72 (394)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- olja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
Basmatiris
1 dl
Mixsallad
30 g
Pannoumi, (75 g)
½ förp
Gul lök
1 st
Morötter
150 g
Röda linser, (190 g)
½ förp
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Milda mat 4%
1¼ dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Dijonsenap
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 478 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär pannoumi i stavar. Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek pannoumistavarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp den använda stekpannan och fräs gul lök och morot ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min.
Häll på Milda mat, krossade tomater och smulad grönsaksbuljong. Rör ner avrunna linser och låt puttra några minuter.
Vänd ner pannoumistavarna och smaka av med dijonsenap, balsamvinäger, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar, men rör inte för mycket.
Servera pannoumi stroganoff med basmatiris och mixsallad.
Smaklig måltid!