Mediterranean mezze bowl med hummus, valnötter och pitabröd
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Mediterranean mezze bowl med hummus, valnötter och pitabröd

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • rödvinsvinäger
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Till servering

Pitabröd (Vete)
2 st
Valnötter (Valnötter)
15 g

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
20 g

Aubergineröra

Aubergine
1 st
Salt
1 krm
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
½ tsk

Hummus

Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk

Myntasallad

Tomat
2 st
Mynta
20 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 113 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen till servering. Skär i mindre bitar.
  2. Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel. Strimla torkade aprikoser och blanda med couscousen.
  3. Aubergineröra: Tärna aubergine. Strö på lite salt över auberginen och låt stå ca 5 min, torka sedan med lite hushållspapper. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek auberginen runt om ca 5 min. 
  4. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger, chili flakes (efter smak), tomatpuré och spiskummin. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt. 
  5. Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränns! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke och tillsätt vitvinsvinäger, vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer.
  6. Myntasallad: Tärna tomat. Strimla mynta. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
  7. Lägg couscous i två skålar. Toppa med aubergineröra, hummus, myntasallad, valnötter och pitabröd.