Små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis
Utan gluten

Små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis

4.05 (631)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • tomatpuré
Potatis
400 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
Svartpeppar
Grönt äpple
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Curry
2 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 516 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Klyfta röd paprika och gul lök. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med salt, lite olivolja och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Tärna äpple smått och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, curry och salt. Forma till 4 platta små biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis.
Smaklig måltid!