Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1½ dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad dragon
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 744 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, råriv morot och äpple. Blanda med hackad persilja. Dressa med en god olivolja.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna äpple smått. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 4 min.
Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morötter. Klyfta äpple. Grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
Servera kycklinggryta med nykokt ris, äppelklyftor, rårivna morötter och persilja.
Smaklig måltid!