Torsk med riven pepparrot och ugnsrostade gulbetor
25-35
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Torsk med riven pepparrot och ugnsrostade gulbetor

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar

Rostade gulbetor

Gulbetor
400 g
Neutral olja
2 tsk
Salt

Torskfilé

Torskfilé (Fisk)
300 g
Smör (Mjölk)
20 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Till servering

Potatis
400 g
Pepparrot
½ st
Babyspenat
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade gulbetor: Skala och klyfta gulbetorna, lägg i en ugnsform. Blanda med neutral olja och krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 30 minuter, tills betorna är klara men har kvar lite tuggmotstånd.
  3. Till servering: Koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och riv pepparrot, lägg upp i en skål.
  4. Torskfilé: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den skivar sig lätt och precis är klar. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  5. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över smöret och strö över riven pepparrot. Servera med kokt potatis, ugnsrostade gulbetor och babyspenat.