25-35
Linas flygande Jacob - Kyckling med bacon, jordnötter, curry och chilisås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- jordnötter,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
- tomatpuré
Ris
Basmatiris
125 g
Kyckling
Kycklinginnerfilé
280 g
Tärnat bacon
½ förp
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Jordnötter (Jordnötter)
30 g
Currysås
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Curry
1 tsk
Tomatpuré
2 tsk
Srirachasås
Sallad
Mixsallad
30 g
Tomat
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 731 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling: Skär kyckling i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bacon ca 2 min. Tillsätt kycklingen och pressad vitlök, fräs allt ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över allt i en ugnsform.
- Currysås: Finhacka gul lök. Smält lite smör i en liten kastrull. Bryn löken ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner vatten och vispgrädden, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong, curry, tomatpuré och srirachasås (efter smak), låt sjuda ca 5 min.
- Kyckling: Häll såsen över kycklingen i formen. Strö över hackade jordnötter och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
- Sallad: Skär tomat i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med mixsallad.
- Servera gratinerad kyckling med basmatiris och sallad.