25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk cevapcici i pitabröd med ajvar relish och grönsaker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Grönsaker
Silverlök
1 st
Tomat
1 st
Isbergssallad
1 st
Cevapcici
Vegetarisk färs
1 förp
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Rökt chilikrydda
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Bladpersilja
10 g
Till servering
Pitabröd (Vete)
½ förp
Ajvar relish
1 förp
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 577 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till grilleffekt 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Grönsaker: Skiva silverlök tunt, gärna med mandolin. Lägg i iskallt vatten tills servering. Strimla isbergssallad. Halvera och skiva tomat.
- Cevapcici: Grorvriv gul lök. Finhacka vitlök och bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med vegetarisk färs, paprikapulver, rökt chilikrydda, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Forma 16 små järpar av färsen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen ca 8 min. Vänd på järparna efter halva tiden.
- Värm pitabröden under plåten med cevapcici enligt anvisning på förpackningen.
- Servering: Fyll pitabröd med grönsaker, cevapcici, ajvar och bladpersilja. Ät direkt!