Vegetarisk cevapcici i pitabröd med ajvar relish och grönsaker
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk cevapcici i pitabröd med ajvar relish och grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Grönsaker

Silverlök
1 st
Tomat
1 st
Isbergssallad
1 st

Cevapcici

Vegetarisk färs
1 förp
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Rökt chilikrydda
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Bladpersilja
10 g

Till servering

Pitabröd (Vete)
½ förp
Ajvar relish
1 förp
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 577 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till grilleffekt 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Grönsaker: Skiva silverlök tunt, gärna med mandolin. Lägg i iskallt vatten tills servering. Strimla isbergssallad. Halvera och skiva tomat. 
  3. Cevapcici: Grorvriv gul lök. Finhacka vitlök och bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med vegetarisk färs, paprikapulver, rökt chilikrydda, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
  4. Forma 16 små järpar av färsen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen ca 8 min. Vänd på järparna efter halva tiden. 
  5. Värm pitabröden under plåten med cevapcici enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Servering: Fyll pitabröd med grönsaker, cevapcici, ajvar och bladpersilja. Ät direkt!