Linas flygande Jacob - Kyckling med bacon, jordnötter, curry och chilisås
Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Jordnötter·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
- tomatpuré
Basmatiris
125 g
Kycklinginnerfilé
280 g
Tärnat bacon
½ förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Jordnötter
30 g
Gul lök
1 st
Smör
Vetemjöl
½ msk
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Curry
1 tsk
Tomatpuré
2 tsk
Srirachasås
Mixsallad
30 g
Tomat
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 728 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kyckling i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bacon ca 2 min. Tillsätt kycklingen och pressad vitlök, fräs allt ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över allt i en ugnsform.
Finhacka gul lök. Smält lite smör i en liten kastrull. Bryn löken ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner vatten och vispgrädden, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong, curry, tomatpuré och srirachasås (efter smak), låt sjuda ca 5 min.
Häll såsen över kycklingen i formen. Strö över hackade jordnötter och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Skär tomat i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med mixsallad.
Servera gratinerad kyckling med basmatiris och sallad.
Smaklig måltid!