Pankopanerad fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur
30-40
Laktosfri

Pankopanerad fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • smör
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
  • neutral olja

Rostad bulgur

Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
1 klyfta
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ tärning

Kryddsmör

Smör (Mjölk)
25 g
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Curry
½ tsk

Tomat- och jalapenosalsa

Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
½-1 st
Koriander
20 g
Olivolja
Salt
Vitvinsvinäger

Pankopanerad fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Ägg)
Panko (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 742 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Rostad bulgur: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs bulgur och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme under lock ca 10 min.
  2. Kryddsmör: Mosa ihop smör (rumstempererat), persillade och curry på ett fat.
  3. Tomat- och jalapenosalsa: Tärna tomat och finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Strimla jalapeno (för en mildare salsa ta bort frö och fröfäste). Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
  4. Pankopanerad fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 portionsbitar. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på en, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd fläskkotletterna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. 
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek panerade fläskkotletter ca 3 min per sida, tills de är frasiga, gyllenbruna och helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera pankostekt fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur.