Buldak - Koreansk eldkyckling med päronsallad och rostade sesamfrön
4.15 (2113)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Sesamfrön
2 msk
Jasminris
125 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Japansk soja
2 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Srirachasås
⅓ tsk
Socker
1 msk
Rödlök
½ st
Kycklinginnerfilé
280 g
Mozzarella
1 förp
Olja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 699 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över den stekta kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger, srirachasås (efter smak) och socker.
Klyfta rödlök tunt. Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 4 min. Krydda med lite salt. Tillsätt rödlök, ingefärssås och vatten. Blanda ut majsstärkelse med lika delar kallt vatten och vispa ner i pannan, låt sjuda ca 3 min.
Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklingpannan. Ställ in hela stekpannan i övre delen av ugnen och gratinera ca 7 min.
Finstrimla päron och rödlök. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och lite salt. Toppa med hälften av de rostade sesamfröna.
Strö resten av sesamfröna över kycklingpannan. Servera med jasminris och päronsallad.
Smaklig måltid!