Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter
Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Kapris
1 burk
Små vita bönor
1 förp
Ruccola
30 g
Valnötter
30 g
Vatten
1 msk
Olivolja
1 msk
Dijonsenap
½ msk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Zucchini
1 st
Olivolja
1 msk
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 543 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, socker, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Skiva fänkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Häll av kapris. Häll av och skölj små vita bönor. Lägg potatis, fänkål, lök, kapris och bönor i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl. Vänd ner ruccola vid servering.
Skär zucchini i fyra skivor på längden. Pensla på lite olivolja och krydda med örtmix och salt. Grilla eller stek zucchinin i en grill- eller stekpanna ca 2 min per sida.
Servera fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter.
Smaklig måltid!