Fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • senap,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Fransk potatissallad

Småpotatis
400 g
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Kapris
1 burk
Små vita bönor
1 förp
Ruccola
30 g
Valnötter (Valnötter)
30 g

Dressing

Vatten
1 msk
Olivolja
1 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Grillad zucchini

Zucchini
1 st
Olivolja
1 msk
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 543 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Fransk potatissallad: Koka potatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
  2. Dressing: Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, socker, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
  3. Fransk potatissallad: Skiva fänkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Häll av kapris. Häll av och skölj små vita bönor. Lägg potatis, fänkål, lök, kapris och bönor i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl. Vänd ner ruccola vid servering.
  4. Grillad zucchini: Skär zucchini i fyra skivor på längden. Pensla på lite olivolja och krydda med örtmix och salt. Grilla eller stek zucchinin i en grill- eller stekpanna ca 2 min per sida.
  5. Servera fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter.