Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Nacho bowl med pico de gallo och guacamole
3.84 (434)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitvinsvinäger
- tomatpuré
- salt
- socker
- vatten
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
1 tsk
Socker
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 dl
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Olivolja
Salt
1 krm
Avokado
1 st
Vitlök
½ klyfta
Lime
½ st
Salt
1 krm
Jasminris
125 g
Tortillachips
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 756 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 113 g
- Protein: 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skölj limen, finriv skalet och blanda ner i pico de gallon för extra smak!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt bönorna, pressad vitlök, "Linas tre kryddor", vitvinsvinäger, tomatpuré, salt, socker, chili flakes och vatten. Sjud ca 10 min. Mosa gärna bönorna grovt med en sked mot kanten av kastrullen.
Finhacka rödlök. Skär tomat i små tärningar. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, lite olivolja och salt. Se tips!
Lägg avokado i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med pressad vitlök, pressad limesaft och salt.
Fördela nykokt ris i 2 skålar. Toppa med bönsalsa, pico de gallo och guacamole. Servera med tortillachips!
Smaklig måltid!