Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk cevapcici i pitabröd med ajvar relish och grönsaker
Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
Silverlök
1 st
Tomat
1 st
Isbergssallad
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
10 g
Vegetarisk färs
1 förp
Paprikapulver
½ msk
Rökt chilimix
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Pitabröd
½ förp
Ajvar relish
1 förp
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 577 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till grilleffekt 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva silverlök tunt, gärna med mandolin. Lägg i iskallt vatten tills servering. Strimla isbergssallad. Halvera och skiva tomat.
Grorvriv gul lök. Finhacka vitlök och bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med vegetarisk färs, paprikapulver, rökt chilikrydda, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Forma 8 små järpar av färsen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen ca 8 min. Vänd på järparna efter halva tiden.
Värm pitabröden under plåten med cevapcici enligt anvisning på förpackningen.
Fyll pitabröd med grönsaker, cevapcici, ajvar och bladpersilja. Ät direkt!
Smaklig måltid!