Vegetarisk cevapcici i pitabröd med ajvar relish och grönsaker
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk cevapcici i pitabröd med ajvar relish och grönsaker

Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
Silverlök
1 st
Tomat
1 st
Isbergssallad
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
10 g
Vegetarisk färs
1 förp
Paprikapulver
½ msk
Rökt chilimix
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Pitabröd
½ förp
(Vete)
Ajvar relish
1 förp
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
577 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till grilleffekt 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva silverlök tunt, gärna med mandolin. Lägg i iskallt vatten tills servering. Strimla isbergssallad. Halvera och skiva tomat. 
Grorvriv gul lök. Finhacka vitlök och bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med vegetarisk färs, paprikapulver, rökt chilikrydda, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
Forma 8 små järpar av färsen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen ca 8 min. Vänd på järparna efter halva tiden. 
Värm pitabröden under plåten med cevapcici enligt anvisning på förpackningen. 
Fyll pitabröd med grönsaker, cevapcici, ajvar och bladpersilja. Ät direkt!
Smaklig måltid!