30-40
Laktosfri
Libanesiska färsbiffar med hummus, rostad bulgur och tomat- och ruccolasallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- ströbröd
- mjölk
- ägg
Rostad bulgur
Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
Salt
Vatten
2 dl
Hummus
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Olivolja
2 tsk
Spiskummin
1 krm
Salt
½ tsk
Libanesiska färsbiffar
Ströbröd
1 ½ msk
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Blandfärs
250 g
Vitlök
½ klyfta
Spiskummin
1 ½ tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
½ tsk
Tomat- och ruccolasallad
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 752 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Rostad bulgur: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt fräsa ca 3 min. Tillsätt vatten och salt, koka enligt tidsanvisning på förpackningen.
- Hummus: Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
- Libanesiska färsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt blandfärs, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander och salt. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 biffar. Stek eller grilla (i grillpanna) färsbiffarna ca 2 min per sida, lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Tomat- och ruccolasallad: Tärna tomat och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
- Servera libanesiska färsbiffar med hummus, rostad bulgur och ruccolasallad.